Přejít k obsahu  Přejít k hlavnímu menu

Koktejly

Kvalitní doutník si vždy nejlépe vychutnáte se sklenkou něčeho dobrého.


Nechte se inspirovat třeba koktejly, které exkluzivně pro nás připravil

zkušený bartender Peter Minarčic.

Mulata

MULATA

  • 50ml Ron Centenario Anejo Especial 7 y.o.
  • 20ml čokoládového nebo kakaového likéru
  • 15ml čerstvé limetové šťávy

Odměřte všechny ingredience do šejkru, naplňte ledem až po okraj, uzavřete a silně protřepejte. Proceďte vše do vychlazené koktejlové sklenice. Ozdoby není potřeba, ale když už, dobrá Demonio čokoláda vám poslouží jako snack.

Příběh: Daiquirí je mrtvé, ať žije Daiquirí! Tohle je můj oblíbený twist (obměna) Daiquirí.  Je hlubší, komplexnější a je výborným společníkem k dobrému doutníku. Tahle koktejlová variace patří k moderní kubánské barové tradici, Club de Cantineros datuje se do 40. let 20. století. S největší pravděpodobností tento drink poprvé namíchal barman jménem José Maria Vasquez.

Old Fashion

OLD FASHIONED

  • 60ml  Ron Centenario Commemorativo 9 y.o.
  • 10 – 15ml cukrového sirupu
  • 3 – 5 střiků Angostura bitters

Odměřte všechny suroviny do míchací sklenice a míchejte, dokud drink nebude celistvý a vychlazený. Drink dokončete přelomením pomerančové kúry nad sklenicí. Tenhle koktejl je možno také připravit přímo v sklenici, pokud nemáte doma míchací sklenici. Jenom odměřte suroviny do sklenice, přidejte pár kousků ledu a míchejte, po chvíli znova přidejte led a míchejte dál. Délkou míchaní ovlivníte výslednou chuť a sílu drinku, ale pozor, ať váš koktejl není moc „vodový“.

Příběh: Mám moc rád tenhle drink. Je to definice koktejlu sama. Když nahlédneme zpátky do historie, nalezneme první zmínku slova koktejl v časopisu The Balance and Columbian Repository, s datem 13. května 1806. Kombinace byla popsaná jako posilující směs jakéhokoli druhu alkoholu, cukru, vody a bitru. V současnosti je toto datum oslavováno jako Mezinárodní den koktejlu.

Old Cuban

OLD CUBAN

  • 50ml Ron Centenario Anejo Especial 7 y.o.
  • 20ml cukrového sirupu
  • 15ml čerstvé limetové šťávy
  • 3 – 5 střiků Angostura bitters
  • hrst čerstvé máty
  • střik Champagne

Dejte všechny přísady do šejkru, kromě Champagne (řiďte se, prosím, těmito pokyny, jinak vám šejkr exploduje), naplňte šejkr ledem až po vrch a řádně protřepejte. Nalijte hotový drink do koktejlové sklenice a zalijte malým množstvím Champagne. Pokud nemáte k dispozici pravé Champagne, můžete použít český nebo slovenský suchý sekt.

Příběh: Tento koktejl  doporučuji namísto otřepaného Mojita. Konec konců, suroviny jsou stejné, a Champagne tomu dá tu správnou jiskru! Tenhle drink se řadí do skupiny tzv. moderní klasiky, to znamená, že byl objeven nedávno, ale stal se během krátké doby velice populárním. Zrodil se roku 2004 v New Yorku v USA a jeho matkou je známá Audrey Sanders.

Rob Boy

ROB ROY

  • 50ml Highland park 12 y.o.
  • 25ml sladkého červeného vermutu
  • 3 střiky Angostura bitters

Na tento drink budete potřebovat míchací sklenici, nebo doma můžete použít menšího džbánu. Odměřte všechny suroviny, přidejte led a promíchejte. Proceďte tekutinu do vychlazené sklenice a ozdobte spirálou pomerančové kůry.

Příběh: Tohle je twist (obměna) klasického Manhattanu. Místo režné whisky používáme skotskou. Poprvé byl namíchán v roce 1894 v New Yorském hotelu Waldorf – Astoria (dnes je na této adrese Empire State Building). Koktejl byl pojmenován po stejnojmenném muzikálu, který tehdy hráli na Broadwayi. Robert Roy byl slavný skotský národní hrdina.